פורטל האסתטיקה של ישראל

שתלי סיליקון

לא משנה מה הסיבה שלך, היא לגיטימית. שתלי סיליקון הפכו לדבר נפוץ והמניעים לבחירה בהם הם רבים, מגוונים ומקובלים. יש נשים שבוחרות להגדיל את החזה כי זה מאפשר להן להרגיש מושכות ובטוחות יותר בעצמן, ויש נשים שעברו כריתת שד והן רוצות להחזיר לעצמן את המראה שהיה להן לפני הטיפולים. יש נשים שחוות אסימטריה ורוצות לתקן אותה ויש נשים שאיבדו מהנפח ומהצורה לאחר הריונות, הנקה או ירידה דרסטית במשקל. הקשת כאן היא כל כך רחבה והרפואה האסתטית יודעת לתת מענה לכל צורך.

יש כמה סוגים של שתלים, ארחיב על כך בהמשך, והם משתנים בגודל שלהם, בצורה שלהם, במרקם, בעיצוב ובאיכות. המטרה של כולם היא זהה, להעניק לחזה מראה סימטרי וזקוף יותר. יש כאלה שירצו להדגיש את החזה וליצור מראה זקוף ומלא נוכחות ויש כאלה שיעדיפו משהו צנוע יותר שידמה מראה טבעי. שילוב של שתלי סילקון תואמים יחד עם המנתח הנכון – ידעו לתת את המענה המדוייק ביותר עבורך רצונך.

כל מה שחשוב לדעת על שתלי סיליקון: למי זה מתאים, איזה סוגים יש וכמה זה עולה?

נתחיל מהבסיס, שתלי הסיליקון עשויים מ – תראו מופתעות – סיליקון. החומר עובר הקשחה מסוימת, כך שבסופו של התהליך מתקבל חומר צמיגי שהמרקם שלו יחסית זהה למרקם של השד. לכל יצרן יש מידה שונה של צמיגות, ויש גם כאלה שמציעים שתלים ״יציבים״ שצורתם לא משתנה בהתאם למצב הגוף. כלומר, לא משנה אם תעמדו, תמתחו, תשענו או תשכבו – צורת השתל תישאר זהה.

למי מתאימים שתלי סיליקון?

שתלי סיליקון יכולים להתאים כמעט לכולן, כמובן שנדרשת התאמה בין צורת החזה לגודל וסוג השתל, וכאן כבר תמדד עבודתו של המנתח. לכן כדאי להגיע למישהו מומלץ ולראות עבודות קודמות שלו, בעיקר עם מבנה חזה זהה לשלכן. בהכללה, אומר ששתלי סיליקון מתאימים ל:

  • נשים שרוצות להגדיל את החזה, למלא אותו ולהוסיף לו נוכחות
  • נשים שחוו צניחת שד לאחר הריונות והנקות
  • נשים בעלות חזה אסימטרי שרוצות לבצע תיקון וליצור מראה שיוויוני
  • נשים שעברו הליכים כירורגים בשד ורוצות לשחזר את המראה טרום הניתוח

כמה עולים שתלי סיליקון?

אני תמיד שואפת לתת לכן את המידע הכי מדויק שקיים, אבל שאלת המחיר תמיד מקשה עליי. אנחנו לא מדברות פה על קרטון חלב, כן? אנחנו מדברות על הגוף שלנו ועל הליך שיש בו הרבה משתנים שצריכים להילקח בחשבון. סוג השתל, החברה המייצרת, הגודל, המרקם, האיכות, המנתח, האם באופן פרטי או דרך קופת חולים, באיזו מרפאה וכן הלאה. כל אלה מקבלים ביטוי במחיר הסופי של ניתוח הגדלת חזה עם שתלי סיליקון. אני יכולה לתת כמובן הערכה מאד גסה, אבל קחו בחשבון שהיא לא בהכרח תייצג את העלות שתינתן לכן לאחר פגישה עם מנתח, שיבדוק את מצבכן ויתאים את האפשרות הנכונה ביותר עבורכן. 

עוד משהו שחשוב לזכור הוא שמחיר הוא לא הכל בסיפור הזה. אתן לא רוצות לבחור את ההצעה הזולה ביותר, אתן רוצות את ההצעה המקצועית והמתאימה לכן ביותר. הזול לפעמים יכול לעלות לנו ביוקר והוא עלול להצביע על איכות חומרים ירודה או חוסר ניסיון של המנתח. אני בהחלט מזמינה אתכן לבצע חקר שוק מעמיק, להיפגש עם מספר רופאים, לשמוע את הגישה שלהם, לראות כיצד הם בצעו השתלה של שתלי סיליקון על מטופלות אחרות, לבדוק איתם באילו שתלים הם משתמשים והאם הם עומדים בתקנים ורק אחר כך – תוכלו לקבל החלטה נכונה ומושכלת, שלוקחת בחשבון את המחיר, אך לא כגורם עיקרי ובלעדי.

ואחרי כל ההקדמה הזאת – בואו נעבור למספרים.

מחיר השתלים עצמם יכול לנוע בין 3,500 ל-7,000 ש״ח, תלוי בסוג השתל.
מעבר לזה, יש כמובן הוצאות על המנתח, על חדר הניתוח, על היעוץ וההתאוששות, ואם רוצים לסכם, אז בגדול, עלות של ניתוח כזה יכולה לנוע בין 18,000 ל-30,000 ש״ח. ושוב אזכיר, זה לא המקום לחסוך בו. תחסכו על בגדים וארוחות בחוץ, לא על הגוף שלכן.

סוגי השתלים: אילו שתלי סיליקון קיימים ומה ההבדלים ביניהם?

הגענו לחלק החשוב באמת, זה שיאפשר לכן לדעת טיפה יותר טוב לקראת מה אתן הולכות, מה לדרוש ולמה חשוב לשים לב. יש מספר סוגים של שתלים, הם ישפיעו על התוצאה הסופית וגם על פקטור המחיר. בואו נבין היטב את ההבדלים:

שתל סיליקון אנטומי

לשתלים אנטומיים יש צורה של טיפה, או אפילו משהו שנראה כמו אגס, וההנחה הרווחת, או הדרך שבה נוהגים להציג אותם היא ״השתל עם המראה הטבעי״. הסיבה היא, שגם לשד עצמו אין צורה עגולה לחלוטין, יש לו מבנה מישורי בנקודת החיבור לגוף והצורה המעוגלת קורית יותר בחלק התחתון (לכו תתווכחו עם כוח המשיכה). שתל סיליקון אנטומי בנוי כך ומחקה את הצורה הזו. אני כן אציין שהשתל האנטומי יקר יותר ממקבילו, השתל העגול, בכמעט פי 2 ולרוב, ממליצים עליו לנשים מבוגרות, שפחות פעילות מבחינה ספורטיבית או מינית, כי קיים חשש שהשתל יסתובב. 

שתל סיליקון עגול

השתל הנפוץ ביותר כיום בניתוחי הגדלת חזה. הוא נקרא גם ״שתל יציב״, בעיקר כי הצורה שלו לא משתנה יחד עם תנוחות הגוף. המשמעות היא, שצורת השד לא תשתנה ותראה זהה, גם בעמידה וגם בשכיבה. מכיוון שהשתלים לא זזים ונשארים בצורתם הקבועה, אין חשש שהשתל יסתובב. התוצאות במקרה זה נחשבות יציבות יותר ומחזיקות לאורך זמן.

שתלים עם מעטפת סיליקון במילוי מי מלח

אני אסביר בקצרה על השיטה הזאת, בעיקר כי היא כבר די יצאה משימוש. מה שהיו עושים פעם, בעיקר במקרים של שחזור שד, היה לקחת מעטפת סיליקון ולמלא אותה במי מלח שמתחו את העור עד לתוצאה הרצויה. היום כבר לא משתמשים בשיטה הזו ברפואה האסתטית וזה משהו שנהוג יותר לעשות במקרים של שחזור שד לאחר כריתה.

רוב המטפלים יעדיפו להשתמש בשתלים עגולים בגלל שהם משיגים תוצאות טובות יותר עבור המטופלות. זה לא אומר שאי אפשר להגיע למראה ״טבעי״ באמצעות שתל עגול. עם המנתח המקצועי – תוכלי להבטיח תוצאות מעולות וטבעיות, גם עם שתלי סיליקון עגולים.

הליך ההשתלה של שתלי סיליקון: מה קורה במהלך הניתוח וכמה זמן זה ייקח?

ניתוח הרמה או הגדלה של החזה נעשה בהרדמה כללית ונמשך בדרך כלל בין שעה וחצי לשעתיים. לפני הניתוח, הרופא יבצע בדיקה מקיפה שבה יעריך את עובי רקמת השומן ויחליט האם למקם את השתל מעל או מתחת לשריר. לרוב, אצל נשים רזות תהיה העדפה להכניס את השתל מתחת לשריר כדי למנוע מצד בו הקפלים של השתל יראו דרך העור. אצל נשים יותר מלאות, שכבת השומן תכסה את הקפל ולכן השתל לא יראה. חשוב לציין שלמרות שיש כל מיני מיתוסים לגבי הכנסת השתל מתחת לשריר, כמו למשל, למנוע קרע בשתל או השגת תוצאה טובה יותר – לא מדובר בהנחות מבוססות. אתן יכולות להתייעץ על זה עם המנתח, אבל סמכו עליו שהוא ידע להתאים את הפתרון הנכון ביותר עבור תנאי הגוף שלכן.

ההתאוששות מהניתוח היא די זריזה וניתן לחזור יחסית מהר לשגרה, עניין של כמה ימים. יתכן והמנתח יבחר להשאיר אתכן יום נוסף להשגחה.

מה הם הסיכונים ותופעות הלוואי של שתלי סיליקון?

קחו בחשבון שלכל הליך כירורגי יש סיכונים והמצב לא שונה גם במקרה הזה. חשוב שתהיו מודעות לקראת מה אתן הולכות ובמידה ואתן מזהות איזושהי תופעה חריגה, שמרו על ערנות וגשו בהקדם לרופא. 

סיכונים שנובעים משתלי סיליקון:

קרע או דליפה – גם לשתלי סיליקון יש חיי מדף ותצטרכו להחליף אותו אחת לכמה זמן. שתלים טובים ואיכותיים יכולים להחזיק כ-25 שנים, אך כדי למנוע מצב של קרע או דליפה, ההמלצה היא לבצע החלפה יזומה כל 15-20 שנה. 

דימום – הסיכון הוא נמוך, אך עדיין קיים, שדם יצטבר ברקמות של איזור הניתוח. במקרה שאחד מכלי הדם ימשיך לדמם, יתכן וידרש ניתוח נוסף על מנת לנקז את הדם ולהחזיר את השתדל למקום.

זיהום – במידה והמנתח לא יקפיד על סטריליזציה, יתכן ותתפתח דלקת זיהומית באיזור השתלים. זו הסיבה שחשוב לבחור במנתח מיומן, אמין ומקצועי.

אסימטריה בין השדיים במידה והמנתח לא יכניס את השתלים במקום הנכון, תתכן אסימטריה ותחושה שהשדיים לא שווים או ישרים. 

התקשות קופסית – לפעמים, הגוף שלנו יסרב להכיר בשתל ויפתח תגובת נגד שתלווה בתהליך דלקתי שיצור צלקת קשיחה מסביב לשתל. היו ערניות והקפידו לגשת לרופא אם אתן מרגישות קשיחות מסויימת. יש חשיבות למהירות הטיפול וככל שתקדימו, כך הטיפול יהיה אפקטיבי ובטוח יותר. 

תופעות לוואי אחרי ניתוח של שתלי סיליקון 

באופן טבעי לחלוטין, לאחר הניתוח כנראה שתרגישי אי נוחות ואף כאב. זה נורמלי וככל הנראה יחלוף בתוך מספר ימים. אם הכאבים בלתי נסבלים, שתפי את הרופא ובקשי ממנו מרשם למשכחי כאבים. כשהכאבים יחלפו, תשארי עם צלקת קטנה שאף אחד לא ישים לב אליה. חלק מהנשים שעברו הגדלת חזה מדווחות גם על הזדקרות קבועה של הפטמות ושינויים בתחושה שלהן.

מתי מומלץ להחליף שתלים בחזה? 

אז אחרי שדברנו על הסיכונים והבנו ששום דבר לא נשאר לנצח, זה המקום לדבר על מניעה של קרע או דליפה של השתלים על ידי החלפתם, אחת לתקופה. תראו, מן הסתם, ככל שהשתל איכותי יותר, כך הוא ישמר לאורך זמן. זוכרות מה אמרנו קודם? יש דברים שעדיף לא לחסוך עליהם. ההמלצה כיום, היא להגיע לביקורת לאחר 10 שנים מיום הניתוח, כדי לבחון ולאמוד את מצב השתלים ולבדוק האם קיים סיכוי גבוה לדליפה. אם הרופא ימליץ להחליף, כדאי מאד להקשיב לעצתו ולא לחכות לדליפה שרק עלולה לסכן ולהחמיר את המצב. אם המצב תקין, הגיעי לביקורת נוספת 5 שנים לאחר הבדיקה שלו, או בזמן אחר, לפי ההמלצה שתקבלי ממנו.

ולפעמים זו בכלל תהיה את שתחליטי שהגודל כבר לא מתאים לך. למזלנו, לא מדובר בהליך שאינו הפיך ואם החלטת שגודל החזה יוצר מעמסה ואת מעדיפה שתל קטן יותר, או לחלופין, אם התחלת בקטן אבל את רוצה להגדיל נוכחות – בשני המקרים – אפשר!

אז נסכם ש…

ניתוח הגדלת חזה הוא אחד הניתוחים הנפוצים כיום ברפואה האסתטית והודות לשתלי הסיליקון תוכלי ליצור לעצמך את המראה שאת אוהבת. לפני שאת ניגשת להליך כזה, חשוב לקרא ולאסוף כמה שיותר מידע שאיתו תגיעי למנתח ותוכלי לשאול שאלות ולהתייעץ לגבי דברים שאת לא בטוחה לגביהם. אני שוב רוצה להדגיש ולומר שמחיר הוא הפרמטר האחרון שלפיו את צריכה לקבל החלטה. נכון שזה חשוב, אבל השמחה והבריאות שלך חשובות יותר, ובחירה במנתח לא מקצועי עלולה להביא לאכזבה במקרה הטוב ולסיכונים בריאותיים במקרה הפחות טוב. תעשי סקר שוק, כן, אבל את המנתח שלך תבחרי אך ורק על סמך המלצות, תעודות ולאחר שבחנת היטב איך נראות התוצאות שלו ואישרת שהן קולעות לטעם שלך ולמראה שאליו את מכוונת.

שאלות נפוצות

קיימים שלושה סוגים של שתלים:

  • שתלים עגולים
  • שתלים אנטומים
  • שתלי סיליקון במילוי מי מלח

 

שתלים עגולים הם הנפוצים ביותר כיום והם המומלצים לנשים צעירות ופעילות. שתלים אנטומים נפוצים יותר אצל נשים מבוגרות. שתלי סיליקון במילוי מי מלח אינם נפוצים ברפואה האסתטית והם שימושיים יותר לאחר ניתוחים של כריתת שד.

כן. ההחלטה על גודל השתל היא שלך. יחד עם זאת, יש גם שיקולים רפואיים שיכנסו לתמונה ולמרות שהרצון שלך הוא חשוב, חשוב שהרצון שלך יאושר על ידי הרופא. הוא יבצע מדידות על מנת לאשר שמה שבחרת הוא אכן ריאלי ולא מסכן אותך. כדאי להקשיב לו.

שתלי סיליקון עלולים להיות פחות גמישים, אם משווים אותם לחזה שאין בו שתלי סיליקון. אז כן, יכול להיות שלשתל יהיה מרקם קצת יותר נוקשה, אבל רוב הנשים מרוצות מהתוצאות וההתקשות היא יחסית מינימלית ולא גורמת לאיזושהי אי נוחות. אגב, ההתקשות נובעת כתוצאה מרקמות שהגוף מייצר באופן טבעי סביב עצם זר שמושתל בו, כך שאין דרך להימנע מזה.

כן, שתלי סיליקון בטוחים לשימוש. ניתוחי הגדלת חזה בכלל ושימוש בשתלי סיליקון בפרט הם בין הנפוצים ביותר בעולם ניתוחי האסתטיקה. כתוצאה מכך, שתלי סיליקון הפכו להיות בין המוצרים הנחקרים ביותר ולעיתים תכופות בודקים ומנסים לשפר את איכותם. מה שאני בעצם רוצה לומר הוא שאחרי כל כך הרבה מחקרים ובדיקות ושיפורים, הבטיחות שלהם כבר די מוכחת.

כן. לניתוח הגדלת חזה ולשתלי סיליקון אין השפעה על היכולת להניק או על הרכב החלק. למעשה, במהלך הניתוח, הרופא יחדיר את השתל מעל או מתחת לרקמת השד, כך שאין התערבות ברקמה עצמה, בצינורות החלב או בבלוטות.

למידע נוסף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

שתלי סיליקון
נגישות