פורטל האסתטיקה של ישראל

ניתוחי אף: מדריך מקיף ומקצועי לשנת 2024

ניתוחי אף הם מהנפוצים שבניתוחי האסתטיקה, והם מבוקשים גם בקרב אלה שמבקשים ליצור לעצמם מראה פנים חדש וגם בקרב אלה המבקשים לתקן בעיה רפואית קיימת. בשני המקרים, מדובר באף שלנו, אחד האיברים הבולטים ביותר, מאלה שיש להם השפעה משמעותית על מראה הפנים הכולל, ולכן חשוב לקבל כמה שיותר מידע על התהליך ולבצע אותו אצל מנתח מנוסה, מיומן ומוכשר.

חשבו על כמות הפעמים שראיתם אף כלשהו ומיד הצלחתם להבחין שהוא מנותח. מהמצב הזה בדיוק אנחנו מנסים להמנע. במאמר הזה נדבר על כל האפשרויות וסוגי הניתוחים הקיימים, נבין היטב לקראת מה אנחנו הולכים ונדע טוב יותר איך לבחור את המנתח הנכון עבורינו.
ארכז לכם כאן את כל מה שצריך לדעת על ניתוחי אף – סוגי הניתוחים הקיימים, מה קורה בניתוח עצמו, איך יראה תהליך ההחלמה ואיך לבחור את המנתח המתאים והאידיאלי ביותר. 
יאללה, מתחילים.

ניתוח פלסטי באף: מה חשוב לדעת לפני שמתחילים בתהליך?

תהיה הסיבה אשר תהיה, ויש הרבה, ניתוחי אף קורצים לאחוז גדול באוכלוסיה. חלק ירצו בתהליך מטעמים אסתטיים של שינוי צורת האף (הקטנה, הגדלה, הצרה או הרחבה) ואחרים כי ירצו לשפר את הפרופורציה בפנים או להעלים פגמים כמו בליטות ושקעים. לא כל המקרים האלה מחייבים ניתוח ולעיתים אפשר יהיה ליצור את השינוי הרצוי באמצעות חומצה היאלורונית, אבל נגיע לזה בהמשך ונפרט את כל השיטות והמענה שיש לרפואה האסתטית כיום לצרכים המשתנים של כל אחד.

ואחרי שאמרנו את כל זה, חשוב לזכור שלפעמים ניתוח אף בכלל יכפה על המטופל. רופאים עשויים להמליץ על ניתוח אף עקב בעיה בריאותית של נזלת כרונית, סטיה של המחיצה או צורך בשיפור איכות הנשימה. בהתאם לסיבה ולביטוח הרפואי שבו אתם מחזיקים, תוכלו להחליט אם לבצע את הניתוח באופן פרטי או דרך קופת החולים. אני אתן לכם הערכה גסה כדי שיהיה לכם אומדן, אבל לא לתפוס אותי במילה – דרך קופות חולים המחיר ההתחלתי הוא באיזור ה-10,000 ש״ח ויכול להגיע עד 15,000 ש״ח. ניתוחים שמבוצעים באופן פרטי יתחילו באיזור ה15,000 ויכולים להגיע עד ל-35,000 ש״ח. זה מאד משתנה ותלוי בסוג הניתוח, במורכבות שלו, בכיסוי הביטוחי שיש לכם, במנתח וכן הלאה. 

מסתבר שיש טרנד כזה של אנשים שנוסעים לעשות ניתוח אף בטורקיה. בכנות, לא יכולה להמליץ לכם על זה והפער בעיני הוא לא משמעותי במיוחד, כשלוקחים בחשבון עלות של טיסה, מחיה ומלון. הפער הזה אפילו מצטמצם עוד יותר והופך למגוחך אם קופת החולים שלכם עוזרת בסבסוד הניתוח. בכל אופן, החלטה שלכם.

ככל אצבע, ולמעט מקרים חריגים, כל אחד מעל לגיל 16 רשאי לבצע ניתוח אף, כל עוד הוא בריא באופן כללי ומבין היטב לקראת מה הוא הולך ומה נדרש ממנו במהלך ימי ההחלמה. הסיבה היא, שרק באיזור גיל 16 מתעצבת צורתו הסופית של האף ואין חשש שהמבנה ימשיך להשתנות לאחר הניתוח.

ועכשיו אחרי שאמרנו את כל זה, אם אתם בעניין, בואו נצלול אפילו עמוק יותר. 

ניתוח אף: פתוח, סגור, מה? הנה כל השיטות הקיימות וההבדלים בינהן

נכון להיום, יש שתי שיטות עיקריות שבהן מבוצעים ניתוחי אף:

  • ניתוח אף בשיטה סגורה – בשיטה זו, שהיא הנפוצה יותר והמועדפת על רוב המטופלים, המנתח יבצע חתכים קטנים בתוך האף, כך שהצלקות יהיו פנימיות וכמעט שלא ניתן יהיה להבחין בהן. למרות שכולם היו רוצים לבחור בשיטה הזו, היא, לצערי, לא מתאימה לכולם. אני כן יכולה להגיד שהיא נמצאת בשימוש נרחב בעיקר בניתוחים מטעמים אסתטיים, אבל כל מקרה לגופו ורק לאחר פגישה עם הרופא תוכלו לקבל תמונה מדוייקת יותר ולהבין את מידת ההתאמה שלכם לשיטה הסגורה.
  • ניתוח אף בשיטה פתוחה – בשיטה זו, המנתח יבצע חתך חיצוני בין הנחיריים, מה שישאיר צלקת מסויימת שתלך ותעלם עם הזמן. השיטה הזו מאפשרת למנתח גישה מלאה לאף והיא פחות נפוצה בניתוחים אסתטיים. לרוב בוחרים בה מטעמים רפואיים ורק כשמדובר במקרים מורכבים יותר. 

שתי השיטות הן טובות ויסודיות. בשתיהן חושפים את שלד האף, העצמות והסחוסים, כך שהמנתח יכול לעצב אותם ולשנות את המבנה, כך שיתאים לתוצאה הרצויה. 

אז אלה אמנם השיטות העיקריות, אבל תדעו שיש היום אופציות נוספות:

  • ניתוח אף ללא צלקת – השיטה הזו ידועה יותר בתור ״עיצוב האף״ ובשיטה זו נעשה שימוש בטכניקות חדשניות שמאפשרות למנתח לעצב מחדש את האף מבלי לבצע חתכים בעור. 
  • ניתוח אף לא פולשני – זוכרים את החומצה ההיאלורונית? אז הנה, הגענו אליה. ישנם מנתחים פלסטים שממליצים על הזרקות במקום על הליך ניתוחי, בעיקר כאשר נדרשים תיקונים קטנים ולא דרסטיים מדי. באמצעות הזרקות של חומרי מילוי ניתן יהיה לעצב מראה אף חדש ולמרות שהשיטה הזו פחות נפוצה בהשוואה לניתוחים המסורתיים, זו יכולה להיות אופציה מעולה במקרים שבהם הדבר מתאפשר.

בחירת השיטה המתאימה ביותר תלויה בגורמים שונים, כמו הצרכים והרצונות של המטופל, המורכבות של הניתוח, והניסיון של המנתח.

קצת על הצרת נחיריים, השתלת סחוס, ניתוח אף חוזר ומה שבינהם

אז מלבד ניתוחי האף המסורתיים, יש גם מקרים נקודתיים יותר שדורשים התערבות כירורגית, למשל הצרת נחיריים, הצרת אף, השתלת סחוס, תיקון קצה, ניתוח אף חוזר וכו׳. בואו נבין קצת מה כל אחד מאלה אומר. בכל אופן, מנתחי אף ידעו לתת מענה גם לסוגיות האלה, אז לא לדאוג, יש פתרון להכל.

הצרת נחיריים – הצרת נחיריים מתבצעת מסיבות רפואיות ואסתטיות כאחד. אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל נחיריים רחבים עלולים להקשות על הנשימה ולכן במקרים כאלה רופא עשוי להמליץ על ניתוח להצרה. ניתוח הצרת נחיריים לרוב מתבצע באמצעות חיתוך של העור והרקמות הרכות שנמצאות בחלק הפנימי של הנחיריים. טכניקה נוספת היא הוצאת חלק מהסחוס התומך בנחיריים. משך ההחלמה יעמוד על מספר שבועות שבמהלכם יתכנו כאבים, נפיחות ושטפי דם. לא נעים, אבל מדובר בפרוצדורה בטוחה יחסית. 

הצרת אף – הצרת אף מתבצעת לרוב מטעמים אסתטיים כאשר האף גדול מדי או לא פרופורציונלי, מה שגורם למראה מגושם ולא רצוי. הצרת אף מתבצעת באמצעות חיתוך של העצם התומכת באף, או של הסחוס המרכזי. אפשרות נוספת היא להוציא חלק מהסחוס התומך באף. גם כאן ההחלמה אורכת מספר שבועות והתסמינים לאחר הניתוח יהיו זהים.

השתלת סחוס באףהשתלת סחוס יוצרת מראה אף אסתטי ופרופורציונלי יותר. היא יכולה גם לשפר את איכות הנשימה כי הסחוס נותן תמיכה ויכול להגדיל בצורה מבוקרת את פתחי האף. בשיטה הנפוצה ביותר להשתלת סחוס באף משתמשים בסחוס מתוך האף עצמו. במקרים אחרים, הסחוס ילקח ממקור אחר.

תיקון קצה אף – הליך אסתטי שנועד להעניק סיומת אף שונה. מדובר בפרוצדורה כירורגית שמתבצעת לרוב במסגרת ניתוח אף אסתטי, אך היא יכולה להתבצע גם בנפרד, אם קצה האף פגום או אינו סימטרי.

ניתוח אף חוזר – ניתוח אף חוזר מתבצע כאשר רוצים לתקן או לשפר תוצאות של ניתוח אף קודם. זו  פרוצדורה טיפה יותר מורכבת מניתוח אף ראשוני, כי הרקמות באף כבר עברו ניתוח, והן פחות אלסטיות, מה שגם עלול להגדיל את הסיכון לסיבוכים. חשוב להתייעץ עם מנתח פלסטי מנוסה לפני קבלת החלטה על ניתוח אף חוזר. הוא יבחן את המצב ויוכל לומר אם ניתוח אף חוזר הוא הפתרון הנכון.

לפני הניתוח: איך נראית ההכנה לניתוח אף ומה אצטרך לעשות בימים שלפני

הכנה לפני ניתוח היא חשובה והקפדה על כל השלבים תסיע להצלחה ותפחית את הסיכון לסיבוכים. הנה כל מה שמחכה לכם בדרך לאף שתמיד רציתם:

פגישה עם המנתח: הפגישה הראשונה עם המנתח הפלסטי היא הזדמנות חשובה לשתף אותו ברצונות שלכם ולהסביר לו בדיוק איך תרצו את התוצאה הסופית. המנתח יבחן את האף, ישתף ברשמיו וימליץ על שיטת הניתוח. אם החלטתם להתקדם ולקבוע תור לניתוח, תקבלו ממנו את כל המידע הרלוונטי להמשך (לא שזה ימנע ממני להמשיך ולפרט לכם על זה גם כאן🙂). 

בדיקות רפואיות: לפני הניתוח, תצטרכו לעבור מספר בדיקות רפואיות, לרוב בדיקת דם ובדיקה של דרכי הנשימה העליונות. אלו בדיקות חשובות ונחוצות כדי להעריך את המצב הבריאותי הכללי ולשלול בעיות רפואיות שעלולות להוות סיכון לניתוח.

הפסקת עישון: עישון עלול להגדיל את הסיכון לסיבוכים, לפגוע במערכת החיסון ולעכב את תהליך ההחלמה. לכן, מומלץ להפסיק לעשן לפחות שבועיים לפני הניתוח.

הפסקת נטילת תרופות מסוימות: יש תרופות שעלולות להפריע לקרישת הדם (קומדין ואספירין) ולגרום לדימום מוגבר בניתוח. לכן, חשוב לדווח למנתח על כל תרופה שאתם לוקחים, גם כזו ללא מרשם, וכן, גם על ויטמינים. 

המלצות ליום שלפני הניתוח: המנעו מפעילות ספורטיבית, מאלכוהול, מתכשירים המכילים אלכוהול ומתרופות ממריצות. 

המלצות ליום הניתוח: הגיעו בשעה שנקבעה לכם והשתדלו מאד לא לאחר כדי שלא תהיו בלחץ וכדי להבטיח שתקבלו את הטיפול המסור ביותר. לניתוח עצמו חשוב להגיע לאחר חפיפת השיער וניקוי יסודי של הפנים. אתם צריכים להיות בצום החל מהלילה שלפני הניתוח (הרופא יתן לכם את השעה המדויקת לתחילת הצום בהתאם לשעת הניתוח שנקבעה). לבשו בגדים קלילים ונוחים ואם נתבקשתם לקחת תרופות או חומר מאלחש לפני הניתוח – זכרו לקחת אותם.

תהליך הניתוח: מה בדיוק קורה שם בניתוח אף?

אז הגיע הרגע. השלבים מעכשיו הם כאלה:

  • רופא מרדים יגיע כדי לבצע הרדמה כללית. במקרים מסויימים, לא תדרש הרדמה כללית ואפשר יהיה להסתפק בטשטוש ובהרדמה מקומית. 
  • הרופא המנתח יבצע את הניתוח בהתאם לשיטה שנבחרה – השיטה הפתוחה או השיטה הסגורה. בשתי השיטות חושפים את חלקי האף ומבצעים את השינויים לפי הצורך.
  • בתום תהליך העיצוב, המנתח ישיב את העור למקומו ויתפור את המקום עם תפרים מסיסים שינשרו לאחר מספר ימים. אין צורך להוציא את התפרים או להתעסק בהם. הם יעלמו לבד.
  • בתום ההליך הכירורגי מקבעים את האף באמצעות סד גבס או טמפונים כדי לתמוך בשינויים ולאפשר לאף להתגבש סביב המראה החדש. 

סך הכל הניתוח אורך בין שעה לשעתיים וההמלצה היא להשאר באשפוז בלילה שאחרי הניתוח, לצורך השגחה ומתן סיוע רפואי, במידת הצורך.

שלבי ההחלמה: איך יראו הימים שאחרי ניתוח אף? 

ההחלמה מניתוח אף אורכת מספר שבועות. במהלך התקופה, במיוחד בימים הראשונים, האף יהיה נפוח ויתכנו סימנים כחולים. אם אתם מרגישים כאב, משככי כאבים יעשו את העבודה ויעלימו אותם די מהר. אם אתם חווים קשיי נשימה, גם זה טבעי ולרוב חולף לאחר מספר ימים. 

לאחר ניתוח, האף ישאר חבוש. החבישה הזו נועדה להגן על האף, לסייע בקיבועו ולהפחית את הנפיחות. חשוב להקפיד לקחת את כל התרופות שרשם המנתח. הם יקלו משמעותית על תהליך ההחלמה, יאיצו אותו ויפחיתו את הכאב. חשוב גם להקפיד על היגיינה, השתמשו בסבון עדין ככל האפשר כדי לנקות את האיזור ולמנוע התפתחות של זיהומים.

לאחר שבוע, הרופא יוריד את הגבס ותראו שכבר כמעט ולא יהיו סימנים. תתכן נפיחות, אך היא תהיה פחותה משמעותית מזו שהיתה בימים הראשונים. כשהגבס מוסר, תוכלו כבר לחזור לפעילות רגילה, למעט מפעילות מאומצת וחשיפה לשמש. 

ברגע שהנפיחות תרד, תדעו שאתם לגמרי מאחורי זה והאף יתחיל לקבל את צורתו הסופית והמעוצבת. 

תופעות לוואי וסיכונים הכרוכים בניתוח אף

ניתוח אף נחשב לניתוח בטוח, אבל כמו כל הליך כירורגי, גם הוא כרוך בתופעות לוואי וסיכונים. בואו נחלק את זה לתופעות לוואי נפוצות ותופעות לוואי וסיכונים שהם פחות נפוצים:

מה נפוץ?

  • נפיחות וכאבים: זה בסדר שהאף נפוח וכחול לאחר הניתוח. הנפיחות תתחיל לרדת בהדרגה לאחר מספר ימים, אך ייתכן שתישאר נפיחות קלה במשך השבועות הבאים. הכאבים לאחר הניתוח בדרך כלל קלים וניתן להקל עליהם אפילו יותר באמצעות משככי כאבים. 
  • שטפי דם: שטפי דם מתחת לעור האף הם תופעה נפוצה לאחר הניתוח. בדרך כלל הם נעלמים מעצמם לאחר מספר שבועות.
  • עיוותים קלים: לפעמים יתכנו עיוותים קלים באיזור האף לאחר הניתוח אבל לרוב הם נעלמים מעצמם לאחר מספר שבועות.
  • תופעות נוספות: חלק יחוו חוסר תחושה, אובדן זמני של חוש הריח והפרעות קלות בנשימה. כל אלה נחשבות תופעות לגיטימיות שאינן מעוררות דאגה.

     

מה פחות נפוץ?

  • זיהום: זיהום הוא סיכון אפשרי בכל ניתוח, גם בניתוח אף. אבל זו הסיבה שאתם תלכו רק למנתח אמין, מקצועי ומיומן.
  • פגיעה בעצם או בסחוס התומכים באף: פגיעה בעצם או בסחוס התומכים באף יכולה לגרום לשינוי בצורת האף או לקשיים בנשימה.
  • חוסר סימטריה: חוסר סימטריה באף יכול להתרחש לאחר הניתוח והוא לרוב תוצאה של עבודת מנתח לא מיומן. חוסר סימטריה בדרך כלל ניתן לתיקון בניתוח חוזר.
  • פגיעה בעצבים המזינים את האף: פגיעה בעצבים המזינים את האף יכולה לגרום לתחושת נימול או לתחושת עקצוץ באף.

בכל מקרה, המנתח יספר על כל התרחישים האפשריים ויקפיד לקבל מכם אישור לכך שאתם מודעים ומוכנים לתהליך.

החלטתי לעבור ניתוח אף – איך אבחר את המנתח האידיאלי עבורי?

טורקיה אמרתם?

תקשיבו, אין דבר חשוב יותר מבחירת המנתח שיעצב לכם את האף. אין. זו אחת ההחלטות הכי חשובות שתקחו כי היא תשפיע על התוצאה הסופית של הניתוח, שהיא, האף שלכם, שהוא, הפנים שלכם.  

אז בקשו המלצות מחברים, בני משפחה, או מכרים שעברו ניתוח אף. בצעו מחקר עצמאי על מנת למצוא מנתחים פלסטיים מוסמכים ומנוסים ספציפית בתחום הזה. קבעו פגישות ייעוץ עם מספר מנתחים שונים כדי לקבל חוות דעת שונות. ובמהלך פגישות הייעוץ – אל תתביישו לשאול! תשאלו כמה שיותר, שלא ישארו דברים פתוחים. חשוב שתדעו בדיוק לקראת מה אתם הולכים. הנה כמה שאלות שתוכלו להכין לקראת הפגישה:

  • כמה שנים אתה מנתח פלסטי?
  • כמה ניתוחי אף ביצעת?
  • מהי שיטת הניתוח שאתה משתמש בה?
  • מהן התוצאות הצפויות של הניתוח?
  • מהם הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בניתוח?
  • האם יש אחריות על הניתוח?

ולא רק את המנתח תצטרכו לשאול שאלות, אלא גם את עצמכם. חשוב שתרגישו בנוח עם המנתח שאתם בוחרים, הוא הולך להיות חלק מאד חשוב בתוצאה הסופית ובתחושה הכללית. בדקו עם עצמכם:

  • האם המנתח מקשיב ומבין את הצרכים שלכם?
  • האם הוא נותן תחושת בטחון?
  • האם אהבתם את העבודות הקודמות שלו?

אם התשובות חיוביות, אז ברכות, נראה שמצאתם את המנתח האידיאלי עבורכם. שיהיה בהצלחה!

אז מה היה לנו כאן

ניתוח אף הוא הליך כירורגי נפוץ שמתבצע הן מסיבות אסתטיות והן מסיבות רפואיות. הניתוח עצמו מתקיים בהרדמה כללית ונמשך ברוב המקרים, כשעה. ההחלמה מהניתוח לוקחת מספר שבועות וצריך לקחת בחשבון שבתקופה הזו האף יהיה נפוח ועם סימנים כחולים. לאחר מספר ימים תורגש הקלה משמעותית וכמה שבועות לאחר מכן, האף יקבל את צורתו הסופית והמעוצבת. מדובר בהליך יחסית בטוח עם סיכון נמוך, אך יחד עם זאת, חשוב להיות מודעים לתופעות הלואי והסיכונים האפשריים.

והכי חשוב, אבל באמת הכי חשוב, זה לבחור מנתח מיומן ומקצועי שאתם סומכים עליו, אוהבים את העבודות שלו ומתחברים לגישה שלו. אל תתביישו לעשות את המחקר שלכם ולשאול שאלות, אתם ראויים להבין כל פרט, לשאול כל שאלה ״מטופשת״ ולהסיר כל חשש מליבכם. 

שאלות נפוצות על ניתוחי אף 

כמה עולה ניתוח אף?

תשובה מורכבת, כי אפשר לבצע את הניתוח גם באופן פרטי וגם בקופת חולים, גם בשיטה פתוחה וגם בשיטה סגורה. תוסיפו לזה המון משתנים אחרים כמו מצב האף, מורכבות הניתוח, מומחיות המטפל והרי לכם משוואה שמורכבת מיותר מדי נעלמים. בואו נדבר בהכללות גסות כדי שתוכלו לקבל בכל זאת איזושהי תמונה לגבי המחיר: קופות חולים גובות לרוב באיזור ה10-15 אלף ש״ח ומנתחים פרטיים יכולים לגבות בין 15-35 אלף ש״ח. במקרים מסויימים, עלות הניתוח אינה כוללת את עלויות ההרדמה, האשפוז, והבדיקות הרפואיות. עלויות אלו יכולות להוסיף עוד כמה אלפי שקלים למחיר הניתוח.

מאיזה גיל אפשר לעבור את הניתוח?

ההמלצה היא לעשות ניתוח אף לא לפני גיל 16. הרציונל שעומד מאחורי זה הוא פשוט – בסביבות גיל 16 האף מסיים להתעצב ומקבל את צורתו הסופית. כדי להבטיח את תוצאות ניתוח יציבות ולטווח ארוך, מעדיפים לבצע את הניתוח רק בשלב שבו האף חודל מלהשתנות.

אילו הכנות מקדימות יש לבצע לפני הניתוח?

בדיקות רפואיות: המנתח ידרוש לבצע מספר בדיקות רפואיות, כמו בדיקות דם ובדיקת דרכי נשימה, כדי לוודא שאתם בריאים מספיק לעבור את הניתוח.

הפסקת עישון: עישון יכול להגדיל את הסיכון לסיבוכים לאחר הניתוח. לכן, חשוב להפסיק לעשן לפחות שבועיים לפני הניתוח ולא להתחיל לעשן שוב לפחות עד חודש לאחר הניתוח.

נטילת תרופות: ייתכנו שינויים גם בהרגלי נטילת התרופות והויטמינים שלכם. שתפו את הרופא בתרופות שאתם נוטלים על בסיס קבוע כדי לוודא שאף אחת מהן לא תסכן אתכם.

מהם הסיכונים הכרוכים בביצוע הניתוח?

ניתוח אף נחשב לניתוח בסיכון נמוך, יחד עם זאת, חשוב לזכור שזה הליך כירורגי לכל דבר ובכל הליך כירורגי יתכנו סיכונים. בכל מה שנוגע לניתוחי אף, הסיכונים הקלים נעים בין שטפי דם ונפיחות ועד למקרים נדירים יותר של זיהום, פגיעה בעצם או בסחוס, חוסר סימטריה ופגיעה עצבית. חשוב להדגיש שהמקרים האלה הם לא נפוצים וככל שמקפידים על בחירת המנתח, על המומחיות, הותק והמקצועיות שלו – כך הסיכונים פוחתים.

האם ההחלמה מהניתוח נחשבת לארוכה?

החלמה מניתוח אף אורכת מספר שבועות, לעיתים היא מתארכת לחודשים בודדים. חשוב לזכור שהליך ההחלמה הוא אינדיבידואלי וכל אחד מגיב אליו אחרת, כך שזמן ההחלמה ישתנה ממטופל למטופל.

למידע נוסף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות